Forrige

(Kort bemærkning). Helge Adam Møller (KF):
Hr. Frank Jensen havde ikke tid eller lyst før til at kommentere den omfattende tortur på tusindvis af mennesker, som Saddam Hussein udøver i Irak. Men lad mig så prøve et andet sted.
     Jeg er sikker på, at hr. Frank Jensen læser Politiken, og jeg vil godt bede ham kommentere den artikel, som chefredaktør Tøger Seidenfaden havde for en måneds tid siden, hvor Tøger Seidenfaden beskrev den lov, man indførte i Irak i midten af 1990'erne, der sagde, at desertører og tyveknægte fik hugget højre hånd af. Året efter fremsatte han en ny lov, der også blev vedtaget, der sagde, at hvis man én gang til var desertør eller tyveknægt, skulle man brændemærkes i panden med et rødglødende jern, og loven beskriver nøjagtigt, hvor dybt og hvor bredt brændemærket skulle være.
     Endelig året efter, og det er vel det mest groteske, fremsatte Hussein en ny lov, og den blev vedtaget ifølge Tøger Seidenfaden, der siger, at hvis en sygeplejerske eller en læge i Irak prøver på at sløre eller fjerne brændemærket i panden på en anden iraker, så får hun eller han skåret øret af. Det var, hvad Tøger Seidenfaden fortalte i Politiken.
     Jeg vil spørge hr. Frank Jensen: Hvornår er nok nok?

Næste