Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Det er lidt svært med Dansk Folkeparti, når man konsekvent nægter at besvare de spørgsmål, der bliver stillet heroppefra.
     Vil hr. Peter Skaarup blive ved med bare at svare tilbage: Jamen hvad vil I gøre, hvad har I af alternativer? Og hvis I er imod den her krig, så støtter I Saddam Hussein.
     Det er jo det, som er så gennemført plat for at sige det rent ud. Mener hr. Peter Skaarup, at den norske regering støtter Saddam Hussein? Mener hr. Peter Skaarup, at den svenske regering gør det? At den franske regering gør det? At den tyske regering gør det? At en række arabiske lande gør det? Mener hr. Peter Skaarup, at flertallet af den danske befolkning støtter Saddam Hussein, for ca. 60 pct. er imod denne her krig? Det er helt uholdbart, at politikere fra partier her i Folketinget bliver ved med at køre frem med den påstand.
     Det centrale i det er, at terrortruslen vil blive forøget. Alle de terroreksperter, der kan opdrives, er enige om, at en krig imod Irak vil forøge truslen for terror i Vesten, også i Danmark. I den situation vil Dansk Folkeparti være med til at sende danske soldater til Irak. Til det farlige kampområde. Til et område, hvor vi, om jeg så må sige, ikke har noget som helst at gøre i denne her situation, fordi USA vil have det. Og i en situation, hvor FN ikke har givet legitimitet til det, hvor det internationale samfund ikke har godkendt det, og i en situation, hvor terrortruslen vil blive forøget. Dansk Folkeparti påtager sig et meget, meget stort ansvar gennem det her.

Kl. 14.25

Næste