Forrige

(Kort bemærkning). Peter Skaarup (DF):
Hr. Keld Albrechtsen sætter spørgsmålstegn ved hvilke lande, hvor mange lande og hvordan landene støtter aktionen. Jeg kan ikke vurdere, hvor mange lande der ender med at støtte den, men jeg læste ca. 20 lande op, her bl.a. en række øst- og centraleuropæiske lande, som hr. Keld Albrechtsen vel ikke er uenig med på mange andre områder. Men i den her sag er man åbenbart uenig.
     Det kan jeg ikke forstå, for de øst- og centraleuropæiske lande har vel netop det frihedsønske, at de har nogle at henholde sig til, når det gælder deres egen sikkerhed og tryghed, og det er egentlig det, der kendetegner vores aktion eller den aktion, som formentlig kommer til at foregå i forhold til Saddam Hussein og Irak. Det er netop for at bevare vores sikkerhed og tryghed uden den trussel, som masseødelæggelsesvåben og terrorisme kan være.
     Så spørger hr. Keld Albrechtsen: Hvad med flygtningesituationen? Vi har netop diskuteret det meget med regeringen, for det ligger os meget på sinde at sikre, at der ikke sker det, der er sket efter mange andre konflikter, hvor der er kommet store strømme af flygtninge, der er blevet drevet på flugt på grund af krigshandlinger eller undertrykkelse af almindelige menneskerettigheder.
     Derfor har regeringen også været med til at ville afsætte et beløb på 300 mio. kr. til flygtninge og en genopbygningsindsats i Irak eller de nærliggende egne, hvis det er nødvendigt. Det er sådan, at USA og England fremlægger forslag i FN netop med henblik på at få lagt nogle strukturer for en effektiv håndtering af de flygtningestrømme, som kan komme ud af det her.
     Så vi sørger for at afhjælpe de flygtningeproblemer, som måske kommer til at opstå. Det er ikke sikkert, det sker, men hvis det sker, så er der i hvert fald nogle strukturer, der gør, at de flygtningeproblemer vil blive afhjulpet lokalt.
     Derudover synes jeg også godt, og det skal være svar til hr. Ole Sohn, at SF kunne tænke lidt på, at vi i Danmark har modtaget mange flygtninge, der netop på grund af Saddam Hussein er flygtet fra landet, og som, når Saddam Hussein formentlig og forhåbentlig meget hurtigt er væk, får mulighed for at vende tilbage og genopbygge deres samfund, sikre, at det samfund, de ikke kunne være i før, fordi de blev fordrevet af en sindssyg diktator, nu er i en situation, hvor man igen kan vende tilbage og sikre ordnede forhold.
     Så vi føler egentlig, at vi netop inden for flygtningeområdet, og det er både til hr. Keld Albrechtsen og hr. Ole Sohn, er sikre på, at vi dels hjælper de flygtninge, der måske kommer frem nu, lokalt, og at vi også får mulighed for at repatriere de flygtninge, der bl.a. er kommet til Danmark.
     Så det er meget vigtigt for os, og derfor er jeg egentlig glad for, at spørgsmålet bliver stillet.

Næste