Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Når hr. Jens Hald Madsen begynder at tale om, at man skal bruge den yderste konsekvens, når et land ikke overholder internationale konventioner og FN-beslutninger, kan jeg altså ikke tage det alvorligt, for hr. Jens Hald Madsen er jo ekstremt selektiv.

Kl. 16.35

     Hvor er hr. Jens Hald Madsen, når Israel overtræder FN-resolutioner om bosættelser og besættelsen af Vestbredden? Har hr. Jens Hald Madsen på noget tidspunkt foreslået en militær intervention over for Israel? Har hr. Jens Hald Madsen foreslået nogen form for politisk aktion over for Israel? Eller har hr. Jens Hald Madsen foreslået noget så beskedent som sanktionspolitik over for Israel? Aldrig!
     Det er jo rent hykleri, ren dobbeltmoral. Det er en selektiv udvælgelse efter princippet: Hvad USA siger, man skal interessere sig for, interesserer hr. Jens Hald Madsen sig også for. Det sørgelige er, at det, USA definerer som vigtige konflikter, mener partiet Venstre også det er.
     Til hr. Jens Rohde: Jeg beklager, at jeg ikke fik svaret før, der var for kort tid. Vi har støttet militære aktioner. Vi bryder os ikke om det, det erkender jeg, for militær og krig er den absolut sidste mulighed. Vi har gjort det i eksjugoslavien, hvor vi støttede militære aktioner på et klart FN-grundlag, fordi vi mente, det var meningsfyldt at gribe ind, og det havde et formål, og det er vi også villige til i andre sammenhænge.
     Men vi mener ikke, det har nogen mening her, og det mener vi på linje med Norge, Sverige, Tyskland, Frankrig, det meste af verdenssamfundet og et flertal i FN's Sikkerhedsråd. Det er ikke det dårligste selskab at være i, men vi gør det primært, fordi vi selv har vurderet, at de problemer, en krig skaber, er større end de problemer, en krig løser. Det er jo det dilemma, man står over for i denne situation. Vi mener, at antallet af civile dræbte, terrortruslen og ustabiliteten er langt vigtigere problemer end en person, som våbeninspektørerne i øjeblikket er i gang med at afvæbne.
     Jeg undskylder, men min tid tillader ikke mere.

Næste