Forrige

(Kort bemærkning). Udenrigsministeren (Per Stig Møller):
Hr. Keld Albrechtsen har jo fået svar, men nu siger jeg det for sidste gang: Der gælder overflyvningstilladelser, som blev givet af den daværende regering i oktober 2001; andet er ikke relevant i forhold til Færøerne og Grønland i forbindelse med denne problematik. Men vi kan jo vende tilbage til det i udvalget. Grundloven gælder, der er givet de overflyvningstilladelser, og de blev givet i oktober 2001 af min forgænger.
     Til hr. Niels Helveg Petersen: Jamen vi kan jo stadig diskutere, hvad der var sket, hvis man havde stemt. Der er altså stadig seks ukendte, og det er det, jeg har meddelt Folketinget. Hvad de ville have stemt, er der ingen af os der ved. Det er der ingen af os der ved.
     Jeg er da også enig i hr. Niels Helveg Petersens betragtning, nemlig at 1998 ikke er emnet i dag, og jeg har heller ikke brugt det meste af min tid på det. Men det relevante i forbindelse med 1998 er jo, at der mente SR uden nogen ny Sikkerhedsrådsbeslutning, at man skulle gribe ind. Og situationen er jo blevet værre i Irak siden 1998. Så derfor er det lidt absurd at renvaske hænderne i dag, når man i øvrigt var villig til at bruge dem i 1998. Det er absurd.
     Til hr. Mogens Lykketoft: Jeg kan ikke sige andet, end at vi hele tiden har sagt »forankret i FN«. Det er det, der så også sker. Det siger også den juridiske ekspertise, som vi har, og som jeg har overtaget fra hr. Mogens Lykketoft, som jeg går ud fra har lavet et ordentligt arbejde under hr. Mogens Lykketoft, og som man derfor også har tillid til nu.
     Om der er modtaget noget tilbud fra os? Jamen hvis man har bemærket, hvad vi har gjort, har man da bemærket, at vi havde lyttet. Det ved jeg at hr. Mogens Lykketoft også har fået direkte præsenteret af mig undervejs: at de humanitære bidrag er blevet skrevet op, at der også er kommet en genopbygnings- og stabiliseringsindsats ind, og at der er blevet ændret i styrkesammensætningen.
     Det er da alt sammen på baggrund af, at vi har lyttet. Vi har lyttet til oppositionen, vi har lyttet til Dansk Folkeparti, til Kristeligt Folkeparti, til Det Radikale Venstre og til Socialdemokratiet. Derfor ser det jo sådan ud, som det gør. Så kan man lade være med at honorere det, man kan sige, at man er ligeglad med det, men man kan ikke benægte, at det er der.

Næste