Forrige

(Kort bemærkning). Pia Gjellerup (S):
Der er stillet mange alvorlige spørgsmål til Venstres ordfører. Der er ikke kommet ret mange alvorlige svar, men der har været et forsøg på at svare på de spørgsmål, der er stillet af en række folketingsmedlemmer om resolution 1441 og om den suspension, der ligger deri i forhold til de tidligere resolutioner, som hr. Jens Rohde ellers prøver at finde sit folkeretlige grundlag i.
     Hr. Jens Rohde prøvede nemlig at svare med et citat fra notatet vedrørende dette med suspensionen, at den gælder i hvert fald, indtil Sikkerhedsrådet har haft lejlighed til at vurdere situationen.
     Ja, så er situationen jo den, at det har Sikkerhedsrådet også gjort gentagne gange, men er kommet til den konklusion, som ikke passer hr. Jens Rohde eller den danske regering eller statsministeren, og så er det, man siger: Nu tilsidesætter vi alt, nu ændrer vi fuldstændig vores argumentation, nu laver vi en anden konklusion på et notat, som pludselig kommer her i weekenden.
     Regeringen har tidligere ment, at der skulle en sikkerhedsrådstilslutning til en afbrydelse af våbeninspektørernes arbejde og derefter en militær intervention. Det har Bush-administrationen og briterne også ment, for de har prøvet at få sådan en resolution, men der er ikke tilslutning i Sikkerhedsrådet, der er modstand i verdenssamfundet. Det er det, Venstre blæser på.

Næste