Forrige

(Kort bemærkning). Aage Frandsen (SF):
Jeg vil godt vende tilbage til det, som jeg var inde på før, og som også hr. Jens Rohde kommenterede, men, synes jeg, i høj grad kommenterede ganske overfladisk.
     Når der står her i notatet, at det gælder i hvert fald, indtil Sikkerhedsrådet har haft lejlighed til at vurdere situationen, det vil sige, at det gælder mindst dertil, så siger hr. Jens Rohde: Ja, man har jo snakket om det. Men betyder det, at i fremtiden er det sådan, at et mindretal i Sikkerhedsrådet eventuelt kan sige: Jamen nu siger vi, vi har vurderet situationen, og nu synes vi, vi træffer en bestemt beslutning.
     Lad os forestille os, at vi her i Folketinget vedtager et forslag om et eller andet og siger, at man vender tilbage til det og vurderer situationen. Så konstaterer et mindretal, at det har man nu vurderet, og man synes nu, at det må betyde, at man træffer en helt ny beslutning.
     Altså det kan jo ikke være sådan, at udtrykket »vurdere situationen« kan gå på, at så har USA vurderet situationen, og så eftersnakker den danske regering. Det kan det vel ikke betyde. Det vil være helt usædvanligt folkeretligt, at det er den måde, det skal tolkes på.

Næste