Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Se, når det kommer til den diskussion om, hvorvidt der er den ene eller den anden vurdering fra Hans Blix om, at man kunne blive ved med at finde våben osv., så skal vi bare huske på, hvem det er, der jf. et enigt Sikkerhedsråd har bevisbyrden.
     Når man måler på villigheden til at afruste, så måler man på, hvorvidt et land selv fremlægger dokumentation for alt, hvad det har gjort. Sådan var det også med Sydafrika i sin tid i starten af 1990'erne.
     Her er det jo åbenlyst og klart og også klargjort fra Hans Blix, at Saddam Hussein ikke samarbejder fuldt og helt. Og nøjagtig, som vi havde i forbindelse med diskussionen i 1998, hvor jeg igen må erklære mig enig med den tidligere udenrigsminister, så må der komme et tidspunkt, hvor man siger: Nu er nok nok.
     Saddam Hussein har gennem 12 år og 3 måneder haft alle muligheder for at samarbejde, for at fremlægge dokumentation for, at han vil afruste. Det har han ikke gjort. Han bliver ved med at køre verdenssamfundet rundt ved næsen. Og vi har ingen tillid til, at dette ikke ophører, for vi har ikke set nogle klare indikationer på, at dette ophører.
     Derfor er vi nået til den konklusion, at nu må stolen endeligt sættes for døren, for hvad er igen alternativet? Ja, alternativet er jo, at alle løber i hver sin retning, løber væk fra hinanden, og presset på Saddam Hussein forsvinder, og hvad sker der så? Saddam Hussein kan sidde og genopruste, han kan sidde og grine i sit skæg og sige: Fint, jeg fik nøjagtigt det ud af det, som jeg ville med min tidsudtrækning. Og det ønsker Venstre ikke at stå model til.

Næste