Forrige

(Kort bemærkning). Peter Skaarup (DF):
Under onsdagens første behandling af det her forslag spurgte vi fra Dansk Folkepartis side Socialdemokraterne mange gange:
Hvad er det, der har ændret sig, siden Socialdemokraterne under regeringsansvaret sagde til amerikanerne, at Danmark er klar, vi vil være med hele vejen, vi vil hjælpe det amerikanske samfund mod de trusler, der truer bl.a. USA?
     Nu står man i en ny situation, ligesom man gjorde under fodnotepolitikken, da man sidste gang var i opposition. Derfor synes jeg, det er interessant at høre, hvad det er, der har ændret sig. Hvad er det, der har ændret sig for Socialdemokratiet? Hvad var det egentlig, der gjorde, at Socialdemokraterne under fodnotepolitikken ikke ville være med til at bakke op om NATO og USA i kampen mod det onde imperium Sovjetunionen? Hvad var det, der gjorde, at man ikke ville være med, at man gik med til de her 23 dagsordener og pressede den daværende borgerlige regering? Har man slet ikke nogen skrupler i den her sag i forhold til de socialdemokrater, der trods alt er hæderkronede stadig væk?
     Den gamle forsvarsminister Hans Hækkerup meddeler, at han mener, at der ikke er andre udveje end den militære afvæbning af Saddam Hussein, og et medlem af gruppen, hr. Henrik Sass Larsen, er i Politiken den 14. februar meget bekymret for den antiamerikanske stemning hos Socialdemokraterne. Er det ikke farligt med den antiamerikanske stemning, som gruppemedlemmer hos Socialdemokraterne mener der er?

Næste