Forrige

(Kort bemærkning). Aage Frandsen (SF):
Hr. Peter Skaarup prøver på at fremstille det sådan, at enten er man tilhænger af at gøre noget, for at Saddam Husseins regime falder, og så skal man gå ind for krig, eller også er man imod det, og så gør man ingenting. Det er en falsk problemstilling. Hele Folketinget mener, at man skal gøre, hvad der er muligt for at fjerne det regime, der er i Irak, ligesom det også kunne være andre steder. Det er så et spørgsmål om midler, og derfor er det ikke juristeri, når vi begynder at kigge på, hvilke metoder man anvender.

Kl. 15.35

     Derfor vil jeg godt bede hr. Peter Skaarup om at studere det, han hele tiden citerer fra den norske statsminister. Der står, at en ny sikkerhedsrådsvedtagelse ikke uden videre indebærer militære operationer, der vil være i strid med folkeretten. »Ikke uden videre«. Der står ikke, at de er i overensstemmelse. Ordene »ikke uden videre« er jo, fordi der så efterfølgende kommer en længere argumentation, og så ender det med en konklusion. Man skal være meget varsom, når man citerer.
     Nogle tror, at hr. Peter Skaarup simpelt hen har været en svindler. Jeg kunne også have en mistanke om det med hensyn til brugen af ord. Men der er jo endnu en teoretisk mulighed til stede, nemlig at hr. Peter Skaarup ikke er i stand til at læse ordene, selv om de sådan set, når det er norsk, kan bruges direkte på det danske. »Ikke uden videre« refererer også til det, der kommer efterfølgende. Jeg beder hr. Peter Skaarup lige forholde sig til, om ikke det er, fordi hr. Peter Skaarup ikke helt har læst det.

Næste