Forrige

(Kort bemærkning). Keld Albrechtsen (EL):
Jeg synes, det er rystende at høre på, hvordan fru Pia Christmas-Møller nu afmonterer FN og i øvrigt også udtaler sig i fuldstændig strid med FN-pagten.
     Jeg vil godt spørge fru Christmas-Møller, om FN-pagtens bestemmelser om krig og fred ikke rent faktisk er juridisk bindende, om det ikke er således, at det helt enkle folkeretlige grundlag er, at der kun må føres krig i to tilfælde, nemlig i tilfælde af, at man har et mandat - det har man jo desværre ikke i den her sag - eller i selvforsvar. Og det er bindende.
     Jeg har aldrig før her i Tinget fra den her talerstol hørt et folketingsmedlem gå op og påstå, at FN-pagtens bestemmelser om krig og fred ikke er juridisk bindende, men at det bare er sådan noget, der svæver. Det var rystende at høre.
     Jeg håber, at fru Pia Christmas-Møller får gennemtænkt, hvad det var, hun selv fik sagt, for hun afmonterede jo faktisk FN. Jeg håber ikke, at det er det grundlag, man har taget stilling på i Det Konservative Folkeparti, for vi er i en situation, hvor FN befinder i en dødelig krise og måske bryder sammen på grund af USA's egenrådighed.

Næste