Forrige

(Kort bemærkning). Pia Christmas-Møller (KF):
Jeg forstår godt, at fru Marianne Jelved og i øvrigt også hendes partifæller hele dagen har brugt mange kræfter på at gøre et stort nummer ud af det folkeretlige, for det må da være et problem for Det Radikale Venstre at være uden for de ansvarsbærendes kreds, når man nu var blandt de ansvarsbærende partier i 1998. Jeg kan godt forstå, at der er et behov for at hænge sin hat på en krog, og det har man altså så valgt skal være folkerettens krog.

Kl. 16.50

     Det korte af det lange er, at vi har et juridisk notat fra Udenrigsministeriets folkeretseksperter. Det notat siger klart, at der er et mere opdateret og klarere grundlag at holde sig til, end der var i 1998. Så FN-sporet, FN-forankringen er klarere i dag, end den var i 1998. Det siger notatet meget præcist, og det er betryggende for os i Det Konservative Folkeparti, og det kan fru Marianne Jelveds forskellige forsøg altså ikke ændre på.
     Jeg kan kun beklage, at Det Radikale Venstre ikke er at finde bag de partier, der tør påtage sig ansvaret for en militær afvæbning af Saddam Hussein.
     Til hr. Ole Sohn og også fru Line Barfod: Den irakiske hærchef har vi en arrestordre på, det er der ikke ændret på. Den fastholder vi naturligvis, uanset hvor han så måtte dukke op.

Næste