Forrige

(Kort bemærkning). Pia Christmas-Møller (KF):
Jeg kan bekræfte endnu en gang, denne gang over for hr. Aage Frandsen, at Det Konservative Folkeparti mener, at kriminelle skal retsforfølges, og det gælder også forhenværende irakiske hærchefer. Om det foregår her, eller det foregår i Haag, skal jeg ikke gøre mig klog på, men han skal retsforfølges. Det kan der ikke være nogen tvivl om, og det er ikke nogen undskyldning, at han er flygtet, måske snarere tværtimod.
     Til hr. Frank Jensen: Jeg forstår godt, at Socialdemokratiet har et kæmpe problem i dag. Jeg forstår det godt, men jeg synes ikke, det er klædeligt, at man vælger at skyde våbeninspektører og jurister foran sig i sin vægren imod at tage ansvaret på sig.
     Sagen er, at våbeninspektørerne hele tiden vil blive præsenteret for en situation, hvor de kan sige ja til, at de gør fremskridt, men de må samtidig konstatere, at de ikke kan løse opgaven, uden at de får det fulde og helhjertede samarbejde af Saddam Hussein. Det har man ikke fået. Det siger Blix jo gang på gang i de rapporter, vi har fået fra hans hånd. Man har givet tid. Man har givet 12 år og 4 måneder. Nok er nok.
      Vi mener i Det Konservative Folkeparti, at tiden er inde til at gemme juristeriet, til at gemme alle undskyldninger bort, tage det politiske, moralske ansvar på sig og sige: Nu må der sættes handling bag ordene, nu skal Saddam Hussein afvæbnes.

Næste