Forrige

(Kort bemærkning). Jesper Langballe (DF):
Det lykkedes mig ikke at få hr. Niels Helveg Petersen til at forholde sig til den eklatante selvmodsigelse, der var i hans ordførertale. Hr. Niels Helveg Petersen, kunne jeg forstå, siger, at hvis der var kommet en fornyet FN-beslutning om en militær aktion, så ville hr. Niels Helveg Petersen være stået på vognen. Men samtidig giver hr. Niels Helveg Petersen et foruroligende billede af den hvepserede, ja, den latente borgerkrig, som landet Irak er en del af, med indbyrdes konflikter, som vil bryde ud i lys lue, så snart Saddam Hussein er væk. Så er det, jeg spørger: Jamen ville det ikke være det samme under alle omstændigheder?
     Den kolde krig, hvor kommunismens jernhånd lå over Rusland og Østeuropa, er formentlig måske den mest stabile periode, vi har kendt i verdenshistorien. Der var sandelig stabilitet, men er det noget at ønske sig?
     Jeg har to spørgsmål til hr. Niels Helveg Petersen: Er totalitarismens stabilitet at foretrække frem for en sprængfarlig uro? Og mit andet spørgsmål: Selv om det kan blive ustabilt og jeg godt ved, at hovedformålet er kampen mod terrorismen, var det så ikke umagen værd, at vi samtidig befrier irakerne? Var det dog ikke ulejligheden værd at forskåne kurdere for at blive gasset og forskåne kvinder og børn for at blive torteret og myrdet?

Næste