Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Jeg kan ikke forstå, at det ikke påvirker Venstre, at det folkeretsnotat er pillet fuldstændig fra hinanden; det er totalt absurd i sine konsekvenser.
     Når hele spørgsmålet om Tyrkiet må være relevant, så skyldes det jo, at med den fortolkning, regeringen har, er der simpelt hen grønt lys for, at Tyrkiet kan indlede et angreb på Irak. Det er der altså. Nu er det ikke den autoriserede fortolkning, det kan man så være glad for. Den fortolkning, den danske regering har, er ikke den fortolkning, som de fleste i verden har, men der er grønt lys for Tyrkiet. Derfor synes jeg, det er vigtigt at få afklaret den danske regerings holdning til Tyrkiet.
     Man siger, at man er imod. Ja, hvad skal man ellers sige? Men problemet er jo, at Tyrkiet efter alt at dømme er i gang med operationer ved den nordirakiske grænse. Sandheden er, at den danske regering som krigsførende part får et medansvar for, hvad der sker i Nordirak, har et medansvar for, hvad der sker, hvad konsekvenserne bliver af tyrkiske angreb på det kurdiske område. Der vil jeg godt høre: Ville det overhovedet ikke give anledning til nogen som helst konsekvenser for den danske regerings holdning, at Tyrkiet går i gang med det?

Næste