Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Hr. Aage Frandsens spørgsmål har jeg jo svaret på. Sådan er det rent faktisk, den situation har vi stort set ved alle kapitel 7-vedtagelser ifølge FN-Pagten, og det kunne man faktisk også have gjort i 1998. Jeg ved ikke, om det var derfor, SF var så meget imod, at den daværende regering dengang sagde, at der var et folkeretligt grundlag, men reelt set vil det altid forholde sig sådan.
     Man skal spørge sig selv, hvad der er hypotetisk, og hvad der ikke er hypotetisk, og så skal man huske, at ingen af de FN-resolutioner giver nogen ret til at erobre noget territorium fra nogen. Det giver FN-resolutionerne overhovedet ikke belæg for, og det er vigtigt at holde sig det for øje.

Kl. 10.35

     Derudover vil det altid være sådan, at når man som i 1998 har en beslutning om, at man kan gå tilbage til resolution 678 og anvende magt, er der selvfølgelig denne hypotetiske, teoretiske åbning for, at lande kan gøre det. Sådan er det, men det er stadig hypotetisk, og det spørgsmål har jeg altså svaret på.
     Fru Marianne Jelved synes, det er en underlig måde at argumentere på. Jeg ved det ikke, for det kommer an på, hvad det er, vi diskuterer, og hvis vi diskuterer Hans Blix' rapporter, synes jeg, de er meget klare. Der tales om fremskridt, javel, men er det fremskridt, der er blevet bedt om fra FN, eller er det øjeblikkeligt samarbejde fuldt ud, og at Irak selv beviser, hvad de har? Er det dét, FN-resolutionerne taler om?

Næste