Forrige

(Kort bemærkning). Justitsministeren (Lene Espersen):
Jeg vil gerne gentage over for fru Birthe Skaarup, at jeg mener, at det er en umanerlig dårlig idé med en særlov, når vi har at gøre med så alvorligt et problem, for det er og vil komme til at fremstå som en nedkriminalisering af problemet.
     Så må jeg til sidst sige fru Birthe Skaarup, at jeg deler altså ikke hendes opfattelse. Vi taler her om nogle grupper, som stadig væk har en opfattelse af, at omskæring af piger er det rigtige. Det drejer sig om at øge informationsniveauet og dialogen med de grupper. Om vi kommer med en kopi af straffeloven, som indeholder paragraffer, som er de alvorligste overhovedet, hvor man kan opnå livstidsfængsel, og hvad ved jeg, eller om vi kommer med en kopi af en særlov, tror jeg ikke er et eneste menneske vil foretage en forskellig vurdering af. Jeg tror, at det, der er nødvendigt, er, at det fremgår klart og selvstændigt, at omskæring er noget, der er strafbart; at det under alle omstændigheder er strafbart, og det vil klart fremgå af lovgivningen.
     Jeg er enig med fru Birthe Skaarup i, at det, det drejer sig som, er at kunne sige: Se her, det er det, vi har vedtaget i Danmark, og her står det sort på hvidt. Her mener jeg altså, at vi rent lovteknisk skal sikre os, at det sted, hvor det er placeret i vores lovgivning, er det sted, hvor vi anser det for at være den mest alvorlige forbrydelse, og det vil være ved at placere det i straffelovgivningen.

Næste