Forrige

(Kort bemærkning). Søren Søndergaard (EL):
Tak til hr. Jann Sjursen for bemærkningerne især på det sidste område. Der er vi jo fuldstændig enige. Men jeg fik ikke helt fat på, hvor afgørende, eller man kan måske sige, hvor ultimativt det er for Kristeligt Folkeparti, at den terrordefinition bliver ændret.
     Jeg tænker på et helt konkret eksempel, som man måske kunne forestille sig gjorde, at det var vigtigt for Kristeligt Folkeparti at få terrordefinitionen ændret. Som hr. Sjursen ved, er der jo en voldsom kamp i Sudan mellem det muslimske Nordsudan og det kristne Sydsudan, hvor man tidligere fra amerikansk side har støttet syden mod de overgreb, der foregår fra nord.

Kl. 14.45

     Nu har man så haft et behov for at lave en stor alliance mod terror, hvor man ser bort fra menneskerettighederne, og nu i stedet for har lavet alliancer og tilnærmet sig Nordsudan. Det vil sige, at risikoen jo er til stede for, at vi fra alle mulige højtidelige rapporter, fra CIA og hvem som helst, får stemplet organisationer i Sydsudan som terrororganisationer, hvilket bl.a. måske så ifølge det lovforslag vil gøre det umuligt at sikre dem støtten fra forskellige folkekirkelige kredse i Danmark.
     Derfor er mit spørgsmål til hr. Jann Sjursen: Hvis det her eksempel har noget på sig, er det så ikke meget afgørende, også for Kristeligt Folkeparti, at få ændret den terrordefinition?

Næste