Forrige

Birthe Skaarup (DF):
Et tiltrængt løft og en saltvandsindsprøjtning på 1,5 mia. kr. til sygehusvæsenet bliver realiteterne, når dette forslag bliver vedtaget.
     Det er afgørende med forslaget, at midlerne udmøntes til at øge behandlingskapaciteten i sundhedsvæsenet med henblik på at nedbringe ventelisterne, og at tilskuddene kanaliseres direkte til de enheder, som præsterer en ekstra aktivitet, og ligeledes, at der sker den fordeling mellem amterne, som svarer til sygehusforbruget, også når der tages hensyn til både køn og aldersbetinget forbrug.
     Gennem mange år har vi været vidende om, at økonomien til dette væsen har skrantet. Samtidig med at vi i Dansk Folkeparti kan tilslutte os dette løft, hilser vi også med tilfredshed, at strukturerne i sygehusvæsenet samtidig kigges efter i sømmene. For vi er klar over, at pengene ikke alene gør det. Der bør ses på arbejdsgange og strukturer, så facitlisten bliver kvalitet, effektivitet, patienterne i centrum og et bedre serviceniveau - ikke alene fagligt, men også menneskeligt.
     Med forslaget lægges der op til, at brugen af de private hospitaler, speciallægepraksisser og udenlandske sygehuse kommer til at indgå som et element i forslaget, når det offentlige sygehusvæsen ikke kan leve op til den behandling inden 2 måneder fra den 1. juli i år. Men det skal ske med en lægelig henvisning til omtalte behandlingssteder.
     Med forslaget tages der også højde for en styrkelse af børne- og ungdomspsykiatrien med 25 mio. kr. Det er en bevilling, der efter Dansk Folkepartis mening kommer belejligt, idet flere amter gennem de senere år har haft op til 1 års ventetid for børn og unge, der skal i psykiatrisk behandling, og det er et område, som der bør fokuseres mere på.
     Endvidere indeholder forslaget jo også, at de foreningsejede specialbehandlingssteder tilføres 15 mio. kr., og så kommer der endelig forslaget senere på ugen med forhøjelse af tilskuddet til høreapparater.
     Vi synes, at det alt i alt er gode tiltag til gavn for borgerne, og det er ikke kun lette operationer, der her bliver tale om, men både kirurgiske og medicinske opprioriteringer.
     Én ting er vigtig i denne her sammenhæng, og det er selvfølgelig, at forsikringsdækningen for patienterne er fuldstændig på plads, når der sendes patienter uden for det offentlige sygehussystem.
     Vi håber på, at der med dette forslag sker en udnyttelse af operationsstuerne, ikke alene efter kl. 15, men også i weekenderne. Vi håber endvidere, at de flaskehalse, som er eksisterende i sygehussystemet i dag, bliver fjernet.
     Dommen over sygehusene har til tider været hård, men den har også tit været berettiget.
     Det vil være på sin plads at tilføje, at man, når det udvalg, som er nedsat og arbejder på at udrede disse sygdomssymptomer i det danske sundhedsvæsen, kommer med den endelige dom, hurtigt får rettet op på nogle af de skavanker, som klart findes, men selvfølgelig også, at det ikke bliver en syltekrukke.
     Forslaget her er godt, og det er tiltrængt, og det har Dansk Folkepartis fulde støtte.

Næste