Forrige

(Kort bemærkning). Line Barfod (EL):
Bare ganske kort. Jeg forstod ministerens svar omkring patientrettigheder sådan, at man ikke vil have de samme rettigheder, man vil have den samme beløbsmæssige forsikringssum, men man kommer ikke til at få de samme patientrettigheder, hvis man bliver behandlet på et privathospital eller i udlandet, som man ville have, hvis man blev behandlet på et offentligt sygehus.
     Det anser vi for et væsentligt problem, og det har der jo også allerede tidligere været diskussion om, at det er et stort problem for patienterne, at det er afhængig af, hvor man bliver behandlet henne, om man har de samme rettigheder.
     Så lige omkring det forebyggende arbejde: Der manglede ligesom den del, der handler om, at man i den samlede finanslov - og jeg kunne forstå, at ministeren også så det som et samlet hele - skærer kraftigt på arbejdsmiljøet, at man skærer servicejob væk osv. Det har altså betydning for, at så stiger antallet af dem, der kommer til at have behov for sygehusene. Det kunne jeg godt tænke mig at høre ministeren forholde sig lidt til. Vi har jo set de konkrete nedskæringer, men vi mangler at se alt det, der så skulle komme og hjælpe til at forebygge, at folk kommer ind på sygehusene.

Næste