Forrige

(Kort bemærkning). Per Kaalund (S):
Nu refererer hr. Peter Skaarup til fodnotepolitik og 23 gange. Nu må min erindring vel være sammenfaldende med mange andres, for fodnotepolitik var, at et flertal her i denne sal pålagde den daværende regering en bestemt politik, og det agtede den regering ikke at efterleve uden nogle fodnoter.
     Den daværende regering havde 23 chancer for at gå af, fordi den kom i mindretal; det gjorde den ikke. Hvordan kan situationen i dag sammenlignes med fodnotepolitik? Hvor er det flertal i denne sal, der vil pålægge regeringen ikke at sende militær til Irak? Det er jo en helt modsat situation.
     Når nu man kender holdningen i Dansk Folkeparti, tidligere Fremskridtspartiet, til EU og alle de sammenhænge, der er der, må jeg så ikke også få anledning til at spørge hr. Peter Skaarup - når nu et stort flertal her i salen arbejder på at få afskaffet forsvarsforbeholdet - hvor Dansk Folkeparti er henne den dag, der kommer beslutninger her i salen om EU-aktioner, EU-ledede aktioner, herunder Petersbergopgaver?

Næste