Forrige

(Kort bemærkning). Aage Frandsen (SF):
Hr. Peter Skaarup taler for, at der er behov for at se på, om det eksisterende FN-system kunne gøres mere rimeligt. Jeg bruger udtrykket rimeligt, for det er svært at sige, hvilket ord man skal anvende. Man kan ikke anvende ordet demokratisk, for det kan formentlig ikke rigtig anvendes i denne sammenhæng. Jeg er enig i, at det vil være rimeligt at se på det.
     Når der nu fra USA's side, også fra hr. Peter Skaarups side, er tale om, at der er nogle, der lader sig købe af ussel mammon, så er grunden til, at man rejser det nu, formentlig, at de ikke lod sig købe af ussel mammon. For det har amerikanerne været vant til. De har været vant til at få deres vilje, og det har de ikke kunnet i de her tilfælde.
     Når vi nu konstaterer, at man går i gang med Irak, hvad så med de andre lande? Så siger hr. Peter Skaarup, at det kunne jo være, at de nu måske skulle indrette sig efter det og gøre noget mere demokratisk i de pågældende lande.
     Jamen tror hr. Peter Skaarup på, at Saudi-Arabiens forskellige konger og prinser vil blive demokratiske af den grund? De støtter sådan set invasionen, ikke for at få demokrati, men for at undgå at få demokrati og for at undgå, at befolkningen laver oprør. Derfor tror jeg virkelig, at Dansk Folkeparti må sige til deres vælgere i fremtiden: Nu skal Danmark med dér og dér og dér, for vi sagde A, og så skal vi også sige B, C, D og E.

Næste