Forrige

(Kort bemærkning). Jann Sjursen (KRF):
Jeg må sige, at jeg ikke helt synes, fru Pia Christmas-Møllers ordførertale lever op til den ydmyghed, som jeg synes, at både udenrigsministeren og andre konservative politikere har udvist i den her sag om, hvordan vi håndterer krisen i Irak. Men lad nu det være.
     Det, der får mig talerstolen, er, at fru Pia Christmas-Møller lægger op til, at nu må vi tilkendegive, på hvis side vi er. Det er lidt den samme retorik, som statsministeren bruger, når han taler om, at der findes demokrater og diktatorer, og så vælger vi side.
     Jeg vil bare spørge: På hvis side er Norge og Sverige i den her sammenhæng? På hvis side er formentlig et flertal i Folketinget, i hvert fald hvis vi skal tro nogle af de opinionsmålinger, der er foretaget, og som er offentliggjort
i dag? Synes fru Pia Christmas-Møller ikke, at det er meget betænkeligt i en så alvorlig sag for alle Folketingets partier, for alle folketingsmedlemmer, bare at gøre det her til et spørgsmål, om man er demokrat eller diktator, om man er på USA's side, eller man ikke er det? Så enkel er verden vel heller ikke trods alt sammenlignet med den måde, De Konservative normalt anskuer den på.

Næste