Forrige

(Kort bemærkning). Margrete Auken (SF):
Før fik jeg ikke svar på, hvordan fru Pia Christmas-Møller stemte til den vedtagelse i Europarådet, der blev stemt om den 30. januar, og da jeg nødig bør citere på engelsk, tager jeg det så godt, jeg kan i rasende fart på dansk fra paragrafferne 10, 11 og 12. Der står: Uanset dette, og det er altså afstandtagen fra Saddam Hussein, så noterer forsamlingen med stor bekymring, at De Forenede Stater erklærer sig parat til at tage unilateral aktion selv i fraværet af en eksplicit sikkerhedsrådsbeslutning, som kan autorisere den eksplicit.
     Den næste paragraf: Uanset - og så kommer det der med, at USA og England har sagt, at de havde beviser - så står der her, at forsamlingen i den her sammenhæng understreger, at det påhviler også disse stater selv at forelægge beviserne og ikke kun at henvise. Nu er det mig, der frit gengiver, hvad der står her: De skal selv i henhold til resolution 1441 påvise, at det forholder sig sådan.

Kl. 15.40

     Og endelig i § 12: Forsamlingen gentager som sin faste overbevisning, at en løsning på Irakkrisen må være i overensstemmelse med principperne i international lov og baseret på specifik UN-Security Council-autorisering og en bred international støtte inklusive fra landene i regionen.
     Hvordan stemte fru Pia Christmas-Møller til denne vedtagelse den 30. januar? Fru Pia Christmas-Møller ved, som også udenrigsministeren, at det foregik efter et meget, meget omhyggeligt arbejde, ikke mindst i Legal Affairs Committee, som vi begge to er med i.

Næste