Forrige

(Kort bemærkning). Pia Christmas-Møller (KF):
Nu kan nogle jo opleve at være ført bag lyset, fordi de simpelt hen ikke evner at se lys, og Det Konservative Folkeparti kan jo ikke lastes, hvis det er fru Anne Baastrups situation.
     Fru Anne Baastrup refererer til 1930'erne. Jeg skal ikke rippe op i Danmarks historie her, men blot sige, at Det Konservative Folkeparti og ikke mindst Det Konservative Folkepartis leder erkendte også dengang, på hvis side man skulle stå, og var blandt de første, der tog afstand fra Hitler og diktaturet i Tyskland, så jeg synes ikke, fru Anne Baastrup skal komme med riven.
     Tværtimod må man sige, at den, der ikke kender sin historie, er dømt til at gentage den. Vi kender vores historie, og det er en del af baggrunden for, at vi har truffet den beslutning, vi har i dag. Vi ved godt, at det er nødvendigt at tage opgørene med diktatorer og terrorister i tide, for ellers udvikler situationen sig kun til det værre, og det er dét, vi frygter vil ske, hvis ikke Saddam Hussein får sat stolen for døren nu.
     Lad mig sige til SF, som jo har været meget aktiv i debatten i dag: Jeg forstår egentlig ikke helt, hvad der skal til, før SF vil stille sig på demokratiernes side. Jeg synes, at SF gang på gang bruger kræfterne på at finde undskyldninger for at vride sig ud af det vanskelige ansvar og vride sig ud af vanskelige beslutninger, som man kunne træffe at blive kritiseret for. Jeg synes, det er trist, at man bruger kræfterne på at beklikke andres motiver, og jeg synes, det er trist, at vi endnu har til gode at se SF kæmpe sagen på de frie landes, de åbne demokratiers vegne. Jeg håber, den dag må komme, og jeg håber, at udvalgsarbejdet vil bringe SF på andre tanker, men det er jo nok at håbe for meget.

Næste