Forrige

(Kort bemærkning). Anne Baastrup (SF):
Nu synes jeg måske nok, vi skal dæmpe retorikken lidt og i hvert fald ikke komme ind på at belaste hinanden med, hvilket parti der gjorde hvad. I hvert fald tror jeg, De Konservative vil have fordel af ikke at nævne 1930'erne.
     Det, jeg har analyseret mig frem til, har været De Konservatives forløb. De Konservative har lavet en meget alvorlig analyse og er kommet frem til, at enten er man for en krig, eller også er man imod, og hvis man er imod, er man
i øvrigt imod den frie verden. Så kommer der et notat dumpende ned fra himlen med en konklusion, som De Konservative vælger at støtte, men samtidig så har De Konservative haft det problem, at de hele tiden har ønsket at fastholde udadtil, at de var på FN-sporet for ikke at fortælle Saddam Hussein, hvad man ville gøre, hvis man røg ud af FN-sporet. Jeg vil spørge: Er min analyse korrekt? Man beslutter sig for en krig, og så får man i hvert fald i konservativ optik en eller anden form for juridisk ramme, som i øvrigt er ligegyldig, og så har man i øvrigt ikke villet argumentere med, hvad man ville gøre, hvis FN-sporet ikke holdt, for så ville Saddam Hussein få noget at vide. Men hvilke konsekvenser ville Saddam Hussein få at vide? Hvilke fordele og ulemper ville han få ved at vide, at man alligevel vil køre en krig? Kan jeg ikke få en klar beskrivelse af, hvad det i virkeligheden er, De Konservative har gjort? Er det korrekt, som hr. Villy Søvndal siger, at vi er alle blevet ført bag lyset, eller hvad er det, det handler om?

Kl. 16.15

Næste