Forrige

(Kort bemærkning). Jens Rohde (V):
Nu har vi jo hørt Det Radikale Venstre i flere omgange sætte spørgsmålstegn ved det notat, som er kommet fra Folkeretskontoret. Det får mig til i lyset af den debat, der var i 1998, lige at tage nogle bemærkninger, som kom fra den daværende radikale ordfører, Jørgen Estrup, frem. Her siger hr. Jørgen Estrup:
     »Og må jeg så sige til både hr. Keld Albrechtsen og hr. Søvndal, at jeg synes, det er ret stærkt at de to herrer, som jeg ved ikke er folkeretseksperter, nu slår sig op på, hvilke af de eksperter, som vi har hørt udtale sig, der har ret, og hvilke der ikke har ret. Jeg ved, at der i går i radioens Orientering var to eksperter, som begge er højt estimerede, som var vildt uenige. Hvem af dem, der er den rigtige ekspert? Ja, det har både hr. Albrechtsen og hr. Søvndal åbenbart fuld klarhed over.
     Jeg vil blot sige, at det, man gør, når man er folketingsmedlem, er, at man lytter til den afvejning, der kommer fra regeringen, i hvert fald når man er et radikalt medlem, og siger, at det er regeringen, der har ansvaret for at lægge udenrigspolitikken, og med det ansvar, som regeringen dermed påtager sig, er den afvejning og den ekspertise, som regeringen råder over, afgørende«.
     Det her svarer til, at hvis vi skulle i en diskussion om ekspropriation, og hvorvidt man her overtrådte grundloven, ja, så sagde man: Vi er i øvrigt ligeglade med, hvad Justitsministeriet mener, for vi mener noget helt andet selv!
     Hvad er det egentlig, der har fået Det Radikale Venstre til at ændre holdning til det arbejde, som bliver lavet af Folkeretskontoret?

Kl. 17.10

Næste