Forrige

(Kort bemærkning). Pia Gjellerup (S):
Ved udenrigsministerens intervention har det nu været muligt at klarlægge lidt yderligere, hvad regeringens og dermed også Venstres meget forvirrede forhold til resolution 1441 er, og jeg vil gerne bede hr. Jens Rohde om at bekræfte nogle meget enkle ting. Det kan nås inden for den besvarelsestid, der er til rådighed.
     Jeg vil spørge, om det ikke er rigtigt, at et flertal i Sikkerhedsrådet efter beslutningen i resolution 1441 meddelte, at for dem at se indebar den ikke, at man umiddelbart kunne gå til en militær intervention. Det er det ene. Så vil jeg også høre, om det ikke er rigtigt, at Sikkerhedsrådet ikke har vedtaget noget andet, der gør, at man kunne sige, at Sikkerhedsrådet har givet grønt lys for en militær intervention.
     Jeg vil også spørge, om det ikke er rigtigt, at våbeninspektørerne med 1441 som grundlag har arbejdet og har meddelt, at de godt kunne arbejde videre for at nå det mål, de var blevet opfordret til at nå af FN's Sikkerhedsråd, og jeg vil høre, om det ikke er rigtigt, at Sikkerhedsrådet ikke har besluttet, at det arbejde er udsigtsløst og ophørt. Jeg vil gerne have klare svar på disse fire enkle spørgsmål.

Næste