Forrige

(Kort bemærkning). Ulrik Kragh (V):
Nu gjorde Socialdemokratiets ordfører det beklagelige, at han ikke svarede på det sidste spørgsmål, jeg stillede til ham. Nu håber jeg selvfølgelig, at jeg får et svar denne gang. Der blev sagt fra Dansk Folkeparti lige før: Kunne vi ikke blive enige om, at vi forholder os til den virkelighed, vi befinder os i? Det synes jeg var meget vise ord.
     Virkeligheden er jo, at lige netop nu foregår afvæbningen af Saddam Hussein - lige netop nu. Så i stedet for at diskutere, om man skulle have givet to måneder mere, i stedet for at sidde i en socialdemokratisk debatklub sammen med Det Radikale Venstre, skulle man så ikke forholde sig til virkeligheden, som den er lige nu?
     Hr. Frank Jensen har flere gange fra denne talerstol sagt: Det kan kun gå for langsomt med en afvæbning. Vores allierede, USA, er i gang med en afvæbning af Saddam Hussein. Imens den afvæbning pågår, affyrer Irak missiler, som de ikke måtte have i deres varetægt, mod Kuwait. Den samarbejdsvilje, som er krævet i alle FN-resolutioner, bryder Irak med disse angreb. De viser, at den samarbejdsvilje aldrig har været til stede, tværtimod.
     Var det ikke en idé, om Socialdemokratiet forholdt sig til problemet, som det er nu, eller vil Socialdemokratiet gå til vores allierede og sige til USA: Stop afvæbningen af Saddam Hussein? Det synes jeg egentlig var et spørgsmål, som jeg gerne vil have et svar på. Det er meget nemt at svare på:
Skal USA på nuværende tidspunkt stoppe afvæbningen af Saddam Hussein?

Kl. 13.25

Næste