Forrige

(Kort bemærkning). Peter Skaarup (DF):
Det Radikale Venstre har under debatten hævdet, at det var utrolig vigtigt med et FN-mandat, et entydigt FN-mandat, og hvis der var det, ville Det Radikale Venstre gerne være med i en aktion.
     Nu kan jeg så konstatere ud fra hr. Niels Helveg Petersens svar, at for det første erkender man, at der ikke var ikke noget entydigt FN-mandat til det Herculesfly, som hr. Niels Helveg Petersen fremsatte beslutningsforslag om i 1998. For det andet var der heller ikke noget entydigt FN-mandat til den Kosovoaktion, som kom i gang i hr. Niels Helveg Petersens udenrigsministertid. Derfor er det jo lidt selvmodsigende til hver en tid at kræve som det eneste, at der skal være et FN-mandat, et entydigt FN-mandat.
     På samme måde har Det Radikale Venstre fremført, at der ikke var noget folkeretligt mandat at hænge sin hat på, at bl.a. Sverige ikke er med i aktionen. Men vi kan konstatere ud fra hr. Niels Helveg Petersens tale før, at svenskerne også i 1998 mente, at det folkeretlige grundlag ikke var tilstrækkeligt i forhold til hr. Niels Helveg Petersens eget beslutningsforslag.
     Endelig for det tredje slingrer Det Radikale Venstre med hensyn til hr. Naser Khader, som siger til Ekstra Bladet og Politiken, at han går ind for en aktion her og nu også uden FN-mandat, men alligevel vil hr. Naser Khader åbenbart, siger hr. Niels Helveg Petersen, stemme imod den aktion, vi debatterer her i dag. Det virker dog meget slingreagtigt.

Kl. 17.35

Næste