Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Det er ganske rigtigt en stor beslutning, vi skal træffe i dag, en på mange måder historisk beslutning. Danmark er aktivt med i en krig, vi er blevet en krigsnation sammen med USA, Storbritannien og Australien, og så må det undre, hvor lidt debat der har været om grundlaget for denne krig, Danmark nu er med i. Der er en lang række folkeretlige spørgsmål, der ikke er afklaret, som er diskutable, som diskuteres.
     Jeg vil godt spørge hr. Jens Rohde: Kan Venstre virkelig leve med at skulle argumentere over for befolkningen, at man går i krig på et så løst grundlag?
     Vi har bedt i udvalget om, at der kunne blive en høring, hvor uafhængige folkeretseksperter kunne gå ind og vurdere det folkeretlige grundlag; det har man afvist. Vi har spurgt:
Jamen kunne ikke i det mindste også andre ministerier, f.eks. Justitsministeriet, vurdere det folkeretlige grundlag? Det har man afvist. Statsministeren afviste at gå i fjernsynsdebat forleden dag. Vi har en regering, der konsekvent afviser at diskutere de her ting. Man tør ikke diskutere dem, fordi man ved, man ikke har argumenterne i orden.

Næste