Forrige

(Kort bemærkning). Holger K. Nielsen (SF):
Hr. Jens Rohdes mantra om, at der er FN-forankring viser absurditeten i denne debat. Det er, som om det er mennesker fra forskellige planeter, som diskuterer med hinanden. Man spørger i øst og får svar i vest, og det er altså fuldstændig absurd.
     Jeg synes stadig væk, at hr. Jens Rohde skulle forholde sig til det punkt, som hr. Niels Helveg Petersen tog op omkring hele FN-forankringen. Hr. Jens Rohde siger, at det er urealistisk med videre våbeninspektion, efter alt hvad vi kan bedømme - efter alt hvad vi kan bedømme. Jeg skrev det ned.
     Hvem er vi? Er det hr. Jens Rohde? Er det den danske regering, eller hvem er det, der bedømmer, at det er urealistisk? Hr. Niels Helveg Petersen kan påpege, at et klart flertal i Sikkerhedsrådet mener, det ikke er urealistisk. Hvem har størst vægt dér? Er det et flertal i Sikkerhedsrådet, eller er det hr. Jens Rohde? Man må forstå det sådan, at det er hr. Jens Rohde, der har større kapacitet til at bedømme det, og det viser det fuldstændig absurde, det groteske i den folkeretsvurdering, som man anlægger det her på.

Næste