Forrige

Birthe Skaarup (DF):
Det er utroligt, som man sikkert har kunnet forstå af diverse indlæg her tidligere, at vi er i en situation i år 2003, hvor det er nødvendigt at komme med et lovforslag for at præcisere, at det er strafbart at foretage omskæring af piger og kvinder. Derfor har vi i Dansk Folkeparti fundet det yderst nødvendigt at komme med det her lovforslag.
     Samtidig har vi indført muligheden for at straffe danske statsborgere eller personer, der er bosiddende i Danmark, som
i udlandet medvirker til omskæring af piger og kvinder, uanset om omskæringen sker i et land, hvor en sådan handling ikke anses for strafbar. Vi har tidligere, som det kan ses af bemærkningerne til lovforslaget, været medforslagsstiller til netop en sådan særlov sammen med Det Konservative Folkeparti, Fremskridtspartiet og Jacob Haugaard, og som et flertal i Venstre også stemte for.

Kl. 13.25

Det var trist, at der ikke dengang var flertal for

forslaget om, at det skulle være forbudt at omskære piger, og at det i det hele taget skulle være forbudt, at befolkningsgrupper her i landet tog til udlandet for at få foretaget den slags forfærdelige indgreb og overgreb mod piger. For det er helt uden for almindelig sund fornuft, at eksempelvis herboende somaliere omskærer deres pigebørn.
     Det er en dyb, dyb krænkelse af en ung piges eller et barns liv. Det strider helt imod dansk lovgivning, når forældre kan medvirke til at begå den slags forbrydelser. Det er barbariske handlinger, og vi vender os - hele Folketinget, tror jeg - bort i afsky og afmagt over overgreb på småpiger.
     Ydermere er det for os i Dansk Folkeparti forfærdeligt at se, at en række muslimske imamer fastholder denne tradition, hvilket vi også har redegjort for i bemærkningerne. Flere af disse imamer kan se, hvilken vej vinden blæser, for der er eksempler på, at nogle nu ikke tør stå ved deres tidligere udtalelser. En enkelt siger endog, at på grund af stemningen i Danmark, anbefales det at tage til andre lande. Jeg mener ikke, at den slags anbefalinger skal have lov at vokse her i landet.
     Det, vi ønsker med vores lovforslag, er at fastholde det, som flere partier har udtalt, nemlig at det skal gøres strafbart, såfremt omskæring også foregår uden for landets grænser, og vi vil have, at de mennesker, der opfordrer til disse umenneskeligheder, retsforfølges. Det er en hån mod det land, som de bor i, at udføre den slags barbariske handlinger.
     Vi har hørt om adskillige forældre, der lader deres småpiger omskære på en ferietur til forældrenes hjemland eller andre lande, hvor disse omskæringer kan foretages, og naturligvis skal disse forældre straffes. Som yderste konsekvens foreslår vi også, at pigerne skal kunne tvangsadopteres fra familien. Forældrene sætter sig helt ud over det danske demokrati og dansk lov i ånd og bogstav, men specielt også i omsorgen for deres børn.
     De handlinger, der begås, er simpelt hen så grusomme, og de er ganske, ganske ude af trit med den tid, vi lever i. Vi ønsker i Dansk Folkeparti disse omskæringer stoppet og de bestialske skikke manet i jorden.
     Vi vil i det daglige politiske arbejde forsøge at hjælpe disse menneskeskæbner, og vi gør det ved at fremsætte dette lovforslag, som går ud på, at man, hvis man udfører et indgreb på en kvindes kønsorganer for at skade kønsorganet eller for at påføre det varige forandringer, skal kunne straffes i op til 6 år. Det skal desuden være muligt at straffe forbryderen med op til 10 års fængsel, hvis indgrebet har så alvorlige følger, at der foreligger skærpende omstændigheder.
     Som sagt skal forbuddet ikke kun gælde i Danmark. En person, der har dansk indfødsret eller er bosat i den danske stat, og som her eller i udlandet har foretaget eller medvirket til en ulovlig omskæring, skal straffes, ligegyldigt om handlingen er strafbar i det pågældende land.
     Som sagt blev et lignende forslag jo fremsat i 1997, hvor det desværre blev forkastet med den begrundelse, at der manglede viden om problemets omfang. Dette var en argumentation, som Dansk Folkeparti dengang og også i dag er ganske uforstående over for.
     Forslaget fra 1997 blev fremsat med henblik på først at skulle træde i kraft i løbet af nogle måneder. Modsat dette vil det være således, at hvis vores lovforslag bliver vedtaget, skal det træde i kraft i løbet af ganske kort tid. Det skal efter vedtagelsen være strafbart at udføre disse handlinger, hvor man lemlæster unge piger, børn og kvinder.
     Nu har justitsministeren så bebudet, at ministeren vil fremsætte forslag mod omskæring af piger i udlandet, men at det først skal sendes til høring blandt organisationerne. Efter Dansk Folkepartis opfattelse finder vi det nyttigt med en sideløbende høring, men vi skal være opmærksomme på, at for hver eneste dag, som regeringen og lovgiverne tøver, udsættes nye småpiger for disse kvindelige kastrationer. Derfor mener vi, at loven bør vedtages jo før jo bedre. Vi skal under alle omstændigheder ikke vedblive at udsætte en lovgivning på baggrund af manglende viden. Fakta er helt klare nu.

Kl. 13.30

     Men hensyn til Socialdemokratiets forslag B 35 er det da udmærket, at man nu også i Socialdemokratiet forholder sig til problemerne. Man kan ikke lade være med at tænke på, hvor mange børn og unge der kunne have undgået disse barbariske overgreb, såfremt de dengang havde erkendt de omfattende problemer.
     Det ville de blot ikke. Men jeg gratulerer da Socialdemokratiet med, at de er kommet på andre tanker. Men jeg tør næsten ikke tænke på, at alle disse unge piger og børn har været igennem denne skærsild, som vi her i det danske Folketing kunne have standset allerede i 1997.
     Derfor håber jeg på, at Socialdemokratiet vil stemme for en hurtig indgriben mod disse tragiske forhold ved at stemme for Dansk Folkepartis lovforslag, så vi kan få sendt det klare signal, at omskæring er strafbart, hvad enten det foregår i Danmark, eller herboende får foretaget disse ind- og overgreb i udlandet.
     Vi skal og bør ikke vente endnu et halvt år, før vi får stoppet disse uhyrlige overgreb på unge piger og børn.

Næste