Forrige

(Kort bemærkning). Line Barfod (EL):
Fru Birthe Rønn Hornbech talte smukt om solidariteten med FN og EU, og vi er helt enige i, at det er vigtigt, vi laver et fælles internationalt arbejde mod terrorisme. Samtidig talte fru Birthe Rønn Hornbech om, at det var nødvendigt nu at anvende midler, som man ville have afvist for 30 år siden, fordi terrorismen har udviklet sig.
     Netop for at skabe klarhed over, hvad det er for nogle midler, vi anvender til hvilke typer kriminalitet, mener vi fra Enhedslistens side, at det ville være en fordel, at vi adskiller det, der handler om terrorbekæmpelse som følge af de internationale forpligtelser, fra de dele af lovforslaget, som er rent danske anliggender, og som handler om, at man forsøger at gennemføre nogle ændringer i retsplejeloven om udvidet dataovervågning, mulighed for udlevering af danske statsborgere osv., som ikke har specielt noget med terrorbekæmpelse at gøre, men skal anvendes over for en række forskellige forbrydelser.
     Jeg vil gerne høre, hvad Venstres holdning er til at adskille det, der følger af de internationale forpligtelser, og det, der er rent danske ønsker om at ændre lovgivningen.

Næste