Forrige

(Kort bemærkning). Birthe Rønn Hornbech (V):
Jamen jeg mener slet ikke, at vi med udgangspunkt i det lovforslag, der ligger her, kan begynde at omkalfatre opbygningen i straffeloven og retsplejeloven og f.eks. have en straffelov for internationale forpligtelser og en for, hvad vi synes er politisk opportunt i Danmark.

Kl. 11.50

     Det, der har været meget afgørende for os, da vi forhandlede de her lovforslag, var, at det helt klart af bemærkningerne fremgår, hvad der er hvad, og jeg er altså nødt til at sige til fru Barfoed, hvad enten hun kan lide det eller ej: Denne regering agter at føre politik, og det står meget tydeligt i bemærkningerne til lovforslaget, hvornår det er FN's sikkerhedsresolution, hvornår det er EU-rammeafgørelsen, hvornår det er trusselsvurderingen i Danmark, hvornår det er Brydensholt-udvalget osv. Der er ikke noget at komme efter.
     Det var bare beklageligt, at der var nogle af de eksperter, der var der i går, der ikke havde opdaget det. De talte lidt efter deres fordomme. Men det står helt klart, og dér, hvor det ikke er en følge af internationale forpligtelser, er det udtryk for et politisk ønske, og det gælder så i øvrigt også de internationale forpligtelser, så der er ingen forskel.
     Det behøver ikke at føre til, at vi skal lave straffeloven om, det skulle da bare mangle.

Næste