Forrige

(Kort bemærkning). Line Barfod (EL):
Jeg har ikke foreslået, at vi skal ændre straffeloven i én del, der handler om det, der følger af internationale forpligtelser, og én del, der handler om det, der følger af, hvad vi ønsker i Danmark.
     Jeg foreslog, at vi delte behandlingen af forskellige ændringer af forskellige love op, så det blev klart og tydeligt også for borgerne, hvad der handler om hvad, for overskriften på lovforslaget, som man også kan se af det, der står heroppe, er gennemførelse af FN-konventionen til bekæmpelse af finansieringen af terrorisme m.v. Overskriften over det, der bliver talt om, er terror, det, man har lanceret de her lovforslag under, er terrorbekæmpelse, men hvis borgerne skal kunne følge med i, hvad de her forskellige lovforslag handler om, er det altså væsentligt at behandle det, der handler om terrorbekæmpelse, for sig, det, der handler om Brydensholt-udvalgets forslag til at kunne bekæmpe en lang række forskellige former for kriminalitet, for sig, og at behandle det, der handler om at ophæve forbudet mod at udlevere danske statsborgere til retsforfølgning, for sig.
     Det, jeg blot appellerer til at Venstre også har forståelse for, er, at det vil gøre lovgivningsarbejdet noget klarere. Selv om man tydeligt kan læse tingene i bemærkningerne, giver det alligevel en forskel, hvad der står
i overskriften over de lovforslag, man bunker sammen.

Næste