Forrige

(Kort bemærkning). Frank Jensen (S):
Venstres ordfører har ret i, at der er mange gode argumenter for militær anvendelse for at afruste og for at afvæbne den modbydelige diktator i Bagdad, Saddam Hussein. Det er jo ikke der, vi ser forskelligt på det. Det var der også i 1991, det var der i 1998, og begge gange har Danmark bidraget. Hver gang har det været bestræbelsen i Danmark at sørge for, at det hvilede på folkerettens grund, og at det hvilede på en bred international alliance.
     Jeg vil gerne spørge Venstres ordfører, hvordan Venstre vurderer den meget, meget spinkle alliance, der nu tegner sig til at ville bidrage til den krig, der nu er i gang i Irak?
     De oplysninger, vi har fået under udvalgsbehandlingen af beslutningsforslaget, viser jo, at den forventeligt også er langt, langt mindre, end den danske statsminister havde forventet, da statsministeren sad og forhandlede de her spørgsmål med USA's præsident i fredags og henover weekenden med andre europæiske ledere.
     Det viser sig nu, at det alene er USA, Storbritannien, Danmark og Australien, der stiller med robust militært bidrag. Så er der nogle ganske få andre lande, heriblandt ikke mange af vores nærmeste lande og allierede, der stiller med militær opbakning, men det robuste er meget spinkelt. Synes Venstres ordfører ikke, at det her er et meget spinkelt grundlag at føre krig på aktuelt?

Næste